Site Loader

Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται, επικοινωνούν, ψωνίζουν ακόμη και το πως πληρώνουν για διάφορα αγαθά. Οι εταιρείες και οι καταναλωτές δεν προτιμούν πια πάντα τα μετρητά και αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε ανεπαφικές πληρωμές. Τώρα εμφανίζεται ένα νέο σύστημα πληρωμών που αποτελεί επίσης ένα επενδυτικό ενεργητικό: τα κρυπτονομίσματα.

Επένδυση σε κρυπτονομίσματα – ολοένα περισσότεροι πρόθυμοι

Το κρυπτονόμισμα είναι ένας τύπος ψηφιακού νομίσματος που εμφανίστηκε μετά την οικονομική κρίση του 2008. Η κατοχή του επιτρέπει την παράκαμψη των παραδοσιακών τρόπων πληρωμής.

Τα κρυπτονομίσματα βασίζονται στην τεχνολογία «blockchain», που αποτελεί μια κοινή βάση δεδομένων συναλλαγών των οποίων οι καταχωρήσεις πρέπει να επιβεβαιωθούν και να κρυπτογραφηθούν. Το δίκτυο προστατεύεται από άτομα που ονομάζονται «ανθρακωρύχοι» και χρησιμοποιούν ισχυρούς υπολογιστές για την επαλήθευση συναλλαγών ενώ ανταμείβονται με μονάδες εικονικού νομίσματος.

Υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που οδηγούν στην άνοδο της τιμής των κρυπτονομισμάτων. Πρώτον, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τρελαίνονται με την αύξηση της αξίας, προσελκύοντας νέους αγοραστές που θέλουν να αποκτήσουν κέρδη. Δεύτερον, πιο παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες επενδύουν στην αγορά. Τέλος, η συσχέτιση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και του χρυσού, η οποία είναι σύμφωνη με τις τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας, δίνει ελπίδα για μια επικείμενη αύξηση της αξίας τους.

Η ανάπτυξη των εμβολίων Covid-19 θα μπορούσε να επιτρέψει μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία σε μια εποχή που οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να ρίχνουν χρήματα στην οικονομία – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απότομη αύξηση του πληθωρισμού. Έτσι, ορισμένοι επενδυτές βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως μια αποθήκη αξιών, παρόμοια με τον χρυσό, η οποία μπορεί να διατηρήσει την αξία της σε περιόδους οικονομικού στρες ή αυξανόμενου πληθωρισμού.

Όχι ένα αλλά… μερικά;

Αξίζει όμως να ποντάρει κανείς σε ένα χαρτί εν μέσω τόσο ασταθών καιρών; Οπωσδήποτε – όχι! Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι για τη μείωση του κινδύνου κατά την επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Η διαφοροποίηση είναι μια στρατηγική διαχείρισης κινδύνου που συνδυάζει μια ποικιλία επενδύσεων στα πλαίσια ενός πορτοφολιού. Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιέχει έναν συνδυασμό διαφορετικών τύπων ενεργητικών καθώς και επενδυτικών μέσων για τον περιορισμό της έκθεσης σε ένα μεμονωμένο στοιχείο ενεργητικών ή κινδύνου. Αυτή η τεχνική βασίζεται στην υπόθεση ότι ένα πορτοφόλι το οποίο αποτελείται από διαφορετικούς τύπους ενεργητικών θα αποφέρει κατά μέσο όρο υψηλότερα μακροπρόθεσμα κέρδη και θα μειώσει τον κίνδυνο κατοχής ενός μεμονωμένουενεργητικού, π.χ. ενός κρυπτονομίσματος.

Η διαφοροποίηση στοχεύει στην άμβλυνση των μη-συστηματικών επικίνδυνων συμβάντων στο πορτοφόλι, οπότε οι θετικές αποδόσεις ορισμένων επενδύσεων εξουδετερώνουν τις αρνητικές αποδόσεις άλλων. Τα οφέλη από την διαφοροποίηση λαμβάνουν χώρα μόνο όταν τα ενεργητικά δεν συσχετίζονται τέλεια – όταν δηλαδή αντιδρούν με διαφορετικούς και συχνά αντίθετους τρόπους στις επιρροές της αγοράς.

Έρευνες και μαθηματικά μοντέλα έχουν δείξει ότι η διατήρηση ενός καλά διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου παρέχει το πιο οικονομικά αποδοτικό επίπεδο μείωσης του κινδύνου.

Stellar και Bitcoin Cash για πιθανότητα επιτυχίας;

Είναι καλύτερο η διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου να ξεκινήσει από την επιλογή των σωστών ηλεκτρονικών νομισμάτων. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα στην αγορά, ειδικά το Stellar και το Bitcoin Cash.

Το Stellar είναι μια τεχνολογία πληρωμών που στοχεύει στη σύνδεση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και στη δραστική μείωση του κόστους και του χρόνου που απαιτείται για τις διασυνοριακές μεταβάσεις.

Η λειτουργία του Stellar είναι παρόμοια με αυτή των περισσοτέρων αποκεντρωμένων τεχνολογιών πληρωμών. Υποστηρίζει ένα δίκτυο αποκεντρωμένων διακομιστών με ένα κατανεμημένο καθολικό που ενημερώνεται κάθε 2 έως 5 δευτερόλεπτα σε όλους τους κόμβους. Κάθε κόμβος εντός του δικτύου Stellar επιλέγει ένα διαφορετικό σύνολο «αξιόπιστων» κόμβων. Όταν μια συναλλαγή επιβεβαιωθεί από όλους τους κόμβους του συνόλου, θεωρείται πιστοποιημένη. Η συντομευμένη διαδικασία κατέστησε το δίκτυο Stellar εξαιρετικά γρήγορο και λέγεται ότι επεξεργάζεται έως και 1.000 λειτουργίες δικτύου ανά δευτερόλεπτο. Επομένως, τα κέρματα Stellar θεωρούνται ως μια εξαιρετικά ανθεκτική λύση για το μέλλον.

Με τη σειρά του, τα κύρια πλεονεκτήματα του Bitcoin Cash είναι η χαμηλή τιμή του και η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται οι συναλλαγές. Η υψηλότερη ταχύτητα στην αλυσίδα Bitcoin είναι δυνατή επειδή η τεχνολογία Bitcoin Cash είναι πιο κλιμακούμενη. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή περισσότερα άτομα μπορούν να κάνουν συναλλαγές στο blockchain. Η ομάδα προγραμματιστών του Bcash εφαρμόζει γρήγορα λύσεις που αυξάνουν την επεκτασιμότητα της αλυσίδας μπλόκ (blockchain), γεγονός που του δίνει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική χρήση.

Δύο σε ένα – Netricoin

Και τα δύο από τα προαναφερθέντα νομίσματα μπορούν να αγοραστούν ως μέρος του επαναστατικού προϊόντος Netricoin. Το Netricoin είναι ένα σετ εκπαιδευτικών, διαδικτυακών σεμιναρίων, ηλεκτρονικών βιβλίων και διδακτικών βοηθημάτων, πλήρως αφιερωμένων σε θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα – ιδίως στην διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου. Το εκπαιδευτικό υλικό προορίζεται για αρχάριους που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τους κανόνες των επενδύσεων.

Το στοιχείο που διακρίνει το Netricoin από άλλες ισοτιμίες είναι οι μονάδες κρυπτονομίσματος που συνδέονται με αυτό – τα Stellar και Bitcoin Cash, με αναλογία 50:50. Η δωρεάν παροχή δύο κρυπτονομισμάτων έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στα μαθήματα και τα διαδικτυακά σεμινάρια να διαφοροποιήσουν τα ενεργητικά τους και να τους ωθήσει στην άφοβη επένδυση σε κρυπτονομίσματα. Ταυτόχρονα, τα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται σε έναν ειδικό λογαριασμό του μεσάζοντα, κάτι που εξαλείφει την πιθανότητα οι αρχάριοι να υποπέσουν σε σφάλματα ή τα εμπεριεχόμενα στον λογαριασμό δεδομένα να κλαπούν.

Για αρχάριους;

Εκτός από τις εκπαιδευτικές πτυχές, τα σχόλια για το Netricoin μιλούν περί ενός προϊόντος που είναι εξαιρετικό για την διαφύλαξη κρυπτονομισμάτων. Πρώτα απ’ όλα, η όλη διαδικασία τελείται offline. Σε έναν ειδικά ασφαλισμένο φάκελο, ο οποίος αποστέλλεται μετά την αγορά του σετ Netricoin, υπάρχει η κάρτα με τον κωδικό πρόσβασης Netricoin. Ο κωδικός στην κάρτα αποτελεί τόσο το login όσο και τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό, στον οποίο αποθηκεύεται το κρυπτονόμισμα.

Ένας πελάτης που κατέχει Κάρτα Netricoin έχει πρόσβαση στην αξία του συσσωρευμένου κρυπτονομίσματος, για να το αποσύρει όμως απαιτείται η επαλήθευση μέσω e-mail. Μόνο μετά την παροχή των στοιχείων της κάρτας στον μεσάζοντα και την επαλήθευση της ταυτότητας, είναι δυνατή η διαχείριση των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Οι λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα σχετικά με την πρόσβαση στο ποσόν, την ανάληψη ή την διαχείριση του κρυπτονομίσματος παρέχονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε περίπτωση αμφιβολιών, ο αγοραστής μπορεί να επικοινωνήσει με το γραφείο εξυπηρέτησης για βοήθεια ή περαιτέρω οδηγίες.

Ασφαλής αποθήκευση και εύκολη παραλαβή

Για να αποκτήσετε το Netricoin, επικοινωνήστε με τον πωλητή και κανονίστε μια τηλεφωνική συζήτηση, κατά την οποία θα σας γίνει παρουσίαση της προσφοράς και του τρόπου λειτουργίας του προϊόντος. Μετά την αγορά, ο πελάτης αποκτά πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αποστέλλεται μέσω e-mail, ευκαιρία εγγραφής σε διαδικτυακά σεμινάρια και δυνατότητα να δει όποτε επιθυμεί την ποσότητα του συσσωρευμένου κρυπτονομίσματος. Ταυτόχρονα αποστέλλεται ταχυδρομικώς η Κάρτα Netricoin με τον κωδικό – μπορεί να παραληφθεί μόνο μετά την προσκόμιση ενός εγγράφου που να επιβεβαιώνει την ταυτότητα του πελάτη.

Η λήψη του συσσωρευμένου κρυπτονομίσματος είναι εξίσου εύκολη – ο πελάτης επικοινωνεί με τον πωλητή, δίνει τον κωδικό και τον αριθμό πορτοφολιού στον οποίο θα μεταφερθούν τα χρήματα και περιμένει την ολοκλήρωση της ενέργειας. Ο πελάτης μπορεί να εξαργυρώσει τόσο το Stellar όσο και το Bitcoin Cash ανά πάσα στιγμή.

Το σετ Netricoin είναι ένα προϊόν κυρίως για αρχάριους, ειδικά για άτομα που δεν έχουν επενδύσει ποτέ στο διαδίκτυο ή δεν θέλουν να το κάνουν λόγω της πιθανότητας να δεχτούν επίθεση από χάκερ ή εξαιτίας των μη-φιλικών επενδυτικών κανονισμών σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στο χρηματιστήριο. Επιτρέπει την σχετικά γρήγορη διαφοροποίηση του πορτοφολιού με την βοήθεια κρυπτονομισμάτων και υποστηρίζει την εκμάθηση του επαγγελματικού τρόπου επενδύσεων σε εικονικά νομίσματα.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *