Site Loader

Teknologjia ka ndryshuar mënyrën se si njerëzit punojnë, komunikojnë, blejnë madje dhe paguajnë për mallra. Kompanitë dhe konsumatorët jo gjithmonë preferojnë para cash, dhe kjo sjellje po i hap vendin pagesave pa kontakt. Tani ekziston një sistem i ri pagese që është gjithashtu aset investimi: kriptomonedha.

Investimi në kriptomonedha – gjithnjë e më shumë të gatshëm

Kriptomonedha është një lloj monedhe dixhitale që u shfaq pas krizës financiare të vitit 2008. Pasja e saj mundëson anashkalimin e metodave tradicionale të pagesës.

Kriptomonedhat bazohen në teknologjinë “blockchain”, e cila është një bazë e të dhënave të zakonshme të transaksioneve, hyrjet e të cilave duhet të konfirmohen dhe të kodohen. Rrjeti është i mbrojtur nga njerëz të quajtur “minatorë” të cilët përdorin kompjuterë të fuqishëm për të verifikuar transaksionet dhe shpërblehen me njësi të monedhës virtuale.

Ekzistojnë tre faktorë kryesorë që nxisin rritjen e çmimit të kriptomonedhës. Së pari, media çmendet pas rritjes së vlerës, dhe tërheq blerës të rinj të cilët dëshirojnë të fitojnë. Së dyti, firmat më tradicionale financiare investojnë në treg. Së fundmi, korrelacioni midis kriptomonedhave dhe arit, i cili është në përputhje me trendet në ekonominë globale, jep shpresë për rritje të menjëhershme të vlerës.

Zhvillimi i vaksinave Covid-19 mund të mundësojë një rimëkëmbje të shpejtë të ekonomisë nga pandemia në një kohë kur qeveritë dhe bankat qendrore vazhdojnë të hedhin para në ekonomi – gjë që mund të shkaktojë rritje të inflacionit. Kështu që disa investitorë e shohin kriptomonedhën si një depo me vlerë, të ngjashme me arin, e cila mund të ruajë vlerën e saj në kohë stresi ekonomik ose inflacioni në rritje.

Jo një, por… disa?

Por a ia vlen në kohëra kaq të paqëndrueshme të rrezikosh në tek gjë? Me shumë bindje – jo! Për fat të mirë, ekzistojnë mënyra për të zvogëluar rrezikun kur investohet në kriptomonedha.

Diversifikimi është strategjia e menaxhimit të rrezikut që ndërthur larmi investimesh brenda një portofoli. Një portofol i diversifikuar përmban përzierje të llojeve të ndryshme të aseteve dhe instrumenteve të investimeve për të kufizuar ekspozimin ndaj një aseti ose rreziku të vetëm. Kjo teknikë bazohet në supozimin se portofoli i bërë nga lloje të ndryshme asetesh jep mesatarisht fitime më të larta afatgjata dhe ul rrezikun e zotërimit të një aseti individual, p.sh. një kriptomonedhë.

Diversifikimi ka për qëllim të zbusë ngjarjet josistematike të rrezikut në portofol, kështu që performanca pozitive e disa investimeve neutralizon performancën negative e të tjerave. Përfitimet e diversifikimit ekzistojnë vetëm kur asetet nuk janë të ndërlidhura në mënyrë të përsosur – domethënë, reagojnë në mënyra të ndryshme, dhe shpesh të kundërta, ndaj ndikimeve të tregut.

Kërkimet dhe modelet matematikore kanë treguar se mbajtja e një portofoli të larmishëm jep nivel më efektiv të kostos së zvogëlimit të rrezikut.

Stellar dhe Bitcoin Cash me shans për sukses?

Diversifikimi i portofolit është më mirë të fillohet që nga zgjedhja e monedhës së duhur elektronike. Për fat të mirë, në treg ka shumë produkte interesante, sidomos – Stellar dhe Bitcoin Cash.

Stellar është një teknologji pagese e cila synon të lidhë institucionet financiare dhe të ulë në mënyrë drastike kostot dhe kohën e nevojshme për transferta ndërkufitare.

Funksionimi i Stellar është i ngjashëm me teknologjitë më të decentralizuara të pagesave. Mbështet një rrjet të serverave të decentralizuar me rregjistër të shpërndarë që aktualizohet çdo 2 deri në 5 sekonda në të gjitha nyjet. Çdo nyje e rrjetit Stellar zgjedh një set tjetër nyjesh “të besueshme”. Kur transaksioni konfirmohet nga të gjitha nyjet në këtë grup, konsiderohet i kryer. Procesi i shkurtuar e ka bërë rrjetin Stellar jashtëzakonisht të shpejtë dhe thuhet se përpunon deri në 1000 operacione të rrjetit në sekondë. Tokenët Stellar konsiderohen si zgjidhje të jashtëzakonshme të së ardhmes.

Nga ana tjetër, përparësitë kryesore të Bitcoin Cash janë çmimi i ulët dhe shpejtësia me të cilën kryhen transaksionet. Shpejtësia më e lartë në zinxhirin Bitcoin është e mundur sepse teknologjia Bitcoin Cash është më e shkallëzuar. Kjo do të thotë që më shumë njerëz mund të bëjnë transaksione në një moment në blockchain. Ekipi i zhvillimit të Bcash implementon shpejt zgjidhje që rrisin shkallëzimin e bllokut, gjë që i jep asaj mundësi të mëdha për përdorim në të ardhmen.

Dy në një – Netricoin

Të dyja monedhat e sipërpërmendura mund të blihen si pjesë e produktit revolucionar Netricoin. Netricoin është një set trajnimesh, webinarësh, e-bookësh dhe materialesh mësimore, kushtuar plotësisht çështjeve që lidhen me investimet në kriptomonedha, në veçanti me – diversifikimin e portofolit të investimeve. Materialet e trajnimit janë të destinuara për fillestarët të cilët dëshirojnë të zgjerojnë njohuritë e tyre rreth kriptomoedhave dhe rregullave të investimit.

Elementi që e dallon seti Netricoin nga kurset e tjera janë njësitë e kriptomonedhave të bashkangjitura në të – Stellar dhe Bitcoin Cash, në raportin 50:50. Përfshirja e deri në dy kriptomonedhave falas është për të inkurajuar pjesëmarrësit e kurseve dhe webinarëve për të diversifikuar asetet e tyre dhe për të inkurajuar investimet në kriptomonedha. Në të njëjtën kohë, kriptomonedha ruhet në një llogari të veçantë ndërmjetësi, e cila eliminon mundësinë që fillestarët të bëjnë gabime ose të vjedhin të dhënat e përfshira në të.

Për fillestarët?

Përveç aspekteve edukative, seti Netricoin ka opionionin e produktit që funksionon shkëlqyeshëm në sigurimin e kriptomonedhave. Para së gjithash, i gjithë operacioni ndodh offline. Në një zarf të siguruar posaçërisht, të dërguar pas blerjes së setit Netricoin, ndodhet karta me kodin e aksesit Netricoin. Kodi në kartë është njëkohësisht logini dhe fjalëkalimi në llogarinë në të cilën ruhet kriptomonedha.

Klienti që ka Kartën Netricoin ka akses në shikimin e vlerës së kriptomonedhës së akumuluar, gjithsesi për ta tërhequr atë, është i nevojshëm verifikimi me anë të emailit. Vetëm pasi pajiset ndërmjetësi me kartën dhe verifikohet identiteti, është i mundur menaxhimi i fondeve të grumbulluara në e-wallet.

Një udhëzim i hollësishëm hap pas hapi se si shikohet vlera, tërhiqet ose menaxhohet kriptomonedha sigurohet nga e-maili. Në rast dyshimesh, blerësi mund të kontaktojë zyrën e shërbimit për ndihmë ose udhëzime të mëtejshme.

Ruajtje e sigurt dhe mbledhje e lehtë

Për të marrë Seti Netricoin, duhet kontaktuar me shitësin dhe të caktohet një telefonatë, gjatë së cilës paraqitet oferta dhe mënyra e funksionimit të produktit. Pas blerjes, klienti merr akses në materialet edukative të dërguara me e-mail, mund të rregjistrohet në webinar dhe mund të shohë vlerën e kriptomonedhës së akumuluar. Në të njëjtën kohë, dërgohet me postë Karta Netricoin me kodin – mund të merret pas paraqitjes së dokumentit që konfirmon identitetin.

Marrja e kriptomonedhës së akumuluar është gjithashtu po aq e lehtë – kontaktohet me shitësin, jepet kodin dhe numri i portofolit në të cilin transferohen fondet dhe pritet për përfundimin e veprimit. Si Stellar ashtu dhe Bitcoin Cash mund të arkëtohen në çdo moment nga klienti.

Seti Netricoin është produkt kryesisht për fillestarët, veçanërisht për njerëzit që nuk kanë investuar ende në internet ose nuk duan ta bëjnë këtë për shkak të mundësive të sulmeve të hakereve ose rregulloreve jomiqësore të investitorëve në lidhje me tregtinë e kriptomonedhave në bursë. Mundëson diversifikimin relativisht të shpejtë të portofolit me kriptomonedha si dhe mbështet mësimin drejt investimeve profesionale në monedhën virtuale.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *