Site Loader

Криптовалутите често се определят като ​​валутите на бъдещето, но преди всичко принадлежат към най-популярните инвестиционни активи на 21-ви век. Как обаче да започнете да инвестирате, ако никога не сте имали контакт с криптовалута?

Инвестиране – забавление или професия

Днес повечето активи могат да бъдат закупени онлайн, което означава, че много международни пазари са с относително лесен достъп. Дори хората, които имат работа на пълен работен ден или деца у дома, могат да инвестират – това е просто въпрос на намиране на подходящ пазар и възможности за себе си.

Това обаче не означава, че инвестициите са лесен бизнес; напротив, те могат да бъдат много сложни. В зависимост от избраната опция, инвестирането може да се превърне в възможност за кариера на пълен работен ден, на непълно работно време или просто като начин за генериране на допълнителен доход.

Хората често си мислят, че търговците на пълен работен ден с висши степени и високо родословие работят само за инвестиционни банки. Също толкова често е мнението, че за да търгувате, се нуждаете от много капитал и време за харчене. Има обаче алтернативи.

Първият вариант и вероятно най-лесният, понеже е много гъвкав и няма да пречи на ежедневието, е търгуването от вкъщи. Независимо от това, т. нар. daytrading (дневно търгуване) у дома също е една от най-капиталоемките разновидности на инвестиции. Това е така, защото минималното капиталово изискване за ежедневен търговец обикновено е около 25 000 долара на борсите и тази сума трябва да се поддържа по всяко време. Ако салдото по сметката падне под този минимум, той няма да може да търгува ежедневно, докато не бъде възстановено минималното ниво на капитала (чрез депозиране на пари или ценни книжа).

Затова хората, които искат да търгуват у дома, често се обръщат към други активи – например криптовалути, където не се изисква огромен собствен капитал.

Съвременни инвестиции – криптовалути

Въпреки че инвестициите в криптовалута са сравнително нова форма на инвестиране, те придобиха популярност още през 2013 година. Тогава големите корпорации започнаха да анализират криптовалутите като инвестиционен актив. Интересът към тази форма на инвестиция се дължи на два фактора: високи потенциални печалби и възможност за придобиване на криптовалути по начин, различен от покупка за традиционна валута, т.е. явлението „копаене“ (англ. mining). 

С течение на времето характеристиките на инвестициите в криптовалута започнаха да се променят. Темата засяга все по-малко технологични ентусиасти и все по-често професионални спекуланти, които започнаха да предпочитат Биткойн операциите пред тези, извършвани във форекс. Комисионите, начислявани от най-големите онлайн борси за криптовалути, започнаха да намаляват, което в крайна сметка доведе до потискане на популярността на обменните бюра. Пикът на популярност на тази форма на инвестиране съвпадна с рекордната скорост на Биткойн и тогава темата за криптовалутите се появи в масовите медии. Биткойн балонът се спука и добивът стана нерентабилен – от началото на 2018 г. се говори повече за инвестиране в алтернативни криптовалути.

Рипъл – добра инвестиция

Рипъл е система за  разплащания и мрежа за обмяна на валута, която може да обработва транзакции по цял свят. Рипъл служи като надежден агент между двете страни по сделката, тъй като може бързо да потвърди дали размяната е успешна. Рипъл улеснява обмена на различни фиатни валути, криптовалути като Биткойн и дори стоки като злато.

„Рипъл е проектиран от самото начало, за да замени по същество SWIFT [водещата мрежа за парични преводи] или по друг начин да замени разплащанията между големите финансови институции“ – казва Пат Уайт, главен изпълнителен директор на Bitwave.

Всеки път, когато потребителите извършват транзакции през мрежата, мрежата начислява малка такса под формата на XRP криптовалута. Стандартната такса за транзакция на Рипъл е 0,00001 XRP, което е много малко в сравнение с таксите, начислявани от банките за извършване на трансгранични плащания.

XRP е криптовалута, работеща на базата на XRP Ledger – блокчейн, проектиран от Джед МакКалеб, Артур Брито и Дейвид Шварц. МакКалеб и Брито основават Рипъл и използват XRP за улесняване на онлайн транзакциите. Можете да закупите XRP като инвестиция, монета за обмен за други криптовалути или като начин за финансиране на транзакции в мрежата на Рипъл.

Струва си да се отбележи, че блокчейнът XRP работи малко по-различно от повечето други криптовалути. Други криптовалути отварят своите регистри за транзакции и процеси за проверка за всеки, който може бързо да реши сложни уравнения, но транзакциите са безопасни, тъй като повечето счетоводители трябва да потвърдят верификация, за да ги добавят. С Рипъл, когато се появяват нови транзакции, верификаторите актуализират своите регистри на всеки три до пет секунди и се уверяват, че съответстват на останалите регистри. Ако има несъответствие, те прекъсват връзката. Това позволява на Рипъл да проверява надеждно и ефективно транзакциите, като му дава предимство пред други криптовалути като Биткойн.

Рипъл е изключително полезна мрежа за много големи организации, поради което токенът XRP набра значителна стойност през последните няколко години.

Пакет Ripple – научете се да инвестирате

От известно време се предлага нов начин за учене относно инвестициите в криптовалутата Рипъл. Става въпрос за образователни пакети с криптовалута, в случая -за Пакета Рипъл. Пакетът Ripple е набор от електронни книги, уебинари и учебни материали за начинаещи, които мечтаят да инвестират в тази ориентирана към бъдещето валута. Към Пакета Рипъл (Ripple) са добавени специален код и карта, с които можете да вземете безплатно няколко броя токени XRP и да започнете първите си инвестиции.

Пакетът Рипъл (Ripple) предлага интересни, обширни материали за обучение, които се предлагат само като част от пакета, а самият пакет съдържа обширен сборник с информация не само за най-новите тенденции в инвестирането в електронни монети, но и като цяло. Всичко това заедно прави този вид пакети изключително желана позиция за всеки, който иска да започне приключението си с инвестиции във виртуална валута.

На какъв принцип работи?

Как образователният Пакет Рипъл се справя със защитата на криптовалутата? На първо място – цялата операция се случва офлайн. В специално подсигурен плик, изпратен след закупуване на пакета, се намира Карта Рипъл с произволно генериран Код Рипъл. Кодът Рипъл на картата представлява едновременно потребителско име и парола за акаунта, в който се съхранява криптовалутата.

Потребител, който притежава Код Рипъл, има достъп до преглед на стойността на натрупаната криптовалута, но за да я изтегли, е необходима проверка по имейл. Едва след предоставяне на Кода Рипъл на брокера и проверка на самоличността, е възможно управляването на натрупаните средства в електронния портфейл.

Подробна инструкция, която описва стъпка по стъпка как се проверява стойността, как се тегли или се управлява криптовалутата се предоставя по имейл. В случай на съмнения, купувачът на Пакета може да се обърне към отдела за обслужване на клиенти за помощ или допълнителни инструкции.

Пакетът Ripple може да се получи само като част от Образователния Пакет. За да се придобие, трябва да се осъществи контакт с продавача по имейл и да се насрочи телефонен разговор, по време на който ще бъде представена офертата и начина на работа на пакета. След покупката, клиентът получава достъп до образователни материали, изпратени по електронна поща, възможност да се запише за уебинари и да преглежда стойността на натрупаната криптовалута. В същото време по пощата се изпраща Карта Рипъл с код, която се взема след представяне на документ, потвърждаващ самоличността.

Пакет Рипъл – мнението на клиентите

Пакетът Рипъл се слави с мнение на иновативен метод за получаване на образователни материали, както и за безплатно количество криптовалута. Поради тази причина има много коментари както от страна на клиенти, така и по блогове от индустрията. Изглежда, че повечето от клиентите, закупили Пакета Рипъл, изразяват много положителни мнения за него.

•            Получих учебните материали много бързо и взех криптовалутата. Мога да започна да уча от нулата

Nick: Адам

•            Брокерът малко ме стресна, но благодарение на него не е нужно веднага да инвестирам в криптовалута, така че в крайна сметка мнението ми е добро. Освен това наскоро стойността на Рипъл нарасна, това е много добра валута.

 Nick: Давид

 •           вече бях купил валута рипъл за няколко хиляди, сега получих пакети и карта рипъл, посредникът се свърза с мен и обясни нещо там, но все още преглеждам материалите

Nick: Олег

 •           вече съм виждал такива пакети и вероятно се предлагат от години, но след като толкова време ги има на пазара, не може да се отрече ефективността им. Получавате крипто образование – много добра оферта

Nick: Вадим

По всичко личи, че Пакетът Рипъл е добро решение за начинаещи, понеже съчетава теория за инвестирането с практика във формата на собствени валути. Комплектът осигурява достъп до обучение и също така дава възможност за придобиване на опит чрез инвестиране в електронната монета Рипъл. Голямото предимство на този вид продукт е, че клиентът плаща само за образователни материали и получава криптовалутата безплатно. В резултат на това бързо може да се започне първата инвестиция и така да се започне приключението с криптовалутите, което има потенциал да продължи още много години.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *