Site Loader

Kriptovalute se pogosto imenujejo valute prihodnosti, predvsem pa so med najbolj priljubljenimi investicijskimi sredstvi 21. stoletja. Kako pa začeti investirati, če se nikoli ni imelo stika s kriptovaluto?

Investiranje … zabava ali poklic

Danes je večino sredstev mogoče kupiti na spletu, kar pomeni, da je dostop do številnih mednarodnih trgov razmeroma enostaven. Tudi ljudje, ki imajo zaposlitev za polni delovni čas ali imajo otroke doma, lahko investirajo — samo vprašanje je, kako najti pravi trg in priložnosti zase.

Vendar to ne pomeni, da so investicije enostavno poslovanje; nasprotno, lahko so zelo zapletene. Odvisno od izbrane možnosti lahko investicija postane zaposlitev za polni delovni čas, krajši delovni čas ali preprosto način za ustvarjanje dodatnega dohodka.

Ljudje pogosto mislijo, da trgovci s polnim delovnim časom z višjo izobrazbo in plemenitim rodovnikom delajo samo za investicijske banke. Prav tako je običajno mišljenje, da za trgovanje potrebujete veliko kapitala in časa. Vendar pa obstajajo alternative.

Prva možnost – in verjetno najlažja, saj je tako prilagodljiva in vam ne bo ovirala vsakdanjega življenja – je trgovanje od doma. Vendar je domače dnevno trgovanje tudi ena najbolj kapitalsko intenzivnih investicij. To je zato, ker je minimalna kapitalska zahteva za dnevnega trgovca običajno okoli 25.000 USD na borzah in ta znesek je treba ves čas vzdrževati. Če stanje na računu pade pod ta minimum, se ne bo moglo trgovati dnevno, dokler se ne vzpostavi minimalna raven kapitala (z deponiranjem gotovine ali vrednostnih papirjev).

Zato se ljudje, ki želijo trgovati doma, pogosto obrnejo na druga sredstva – na primer kriptovalute, kjer ni potreben velik lasten vložek.

Sodobne investicije – kriptovalute

Čeprav so investicije v kriptovalute sorazmerno sveža oblika investiranja, so že leta 2013 pridobile zanimanje. Takrat so velike korporacije začele analizirati kriptovalute kot investicijsko sredstvo. Zanimanje za to obliko investicij so pripisali dvema dejavnikoma: velikemu potencialnemu dobičku in možnosti pridobivanja kriptovalut na način, ki ni nakup s tradicionalno valuto, torej s pomočjo rudarjenja (mining). 

Sčasoma so se značilnosti investicij v kriptovalute začele spreminjati. Tema se je dotikala vse manj tehnoloških navdušencev, pogosteje poklicnih špekulantov, ki so začeli raje uporabljati operacije z bitcoini kot tiste, ki se izvajajo na forexu. Provizije, ki so jih zaračunavale največje internetne kripto borze, so začele postajati vse nižje, kar je na koncu privedlo do utišanja priljubljenosti menjalnic. Vrhunec priljubljenosti te oblike investicij je sovpadel z rekordnim tečajem Bitcoina in takrat se je tema o kriptovalutah pojavila v običajnih medijih. Vendar je Bitcoinov mehurček počil in rudarjenje je postalo nedonosno – od začetka leta 2018 se bolj govori o investiranju v alternativne kriptovalute.

Ripple – dobra investicija

Ripple je sistem za poravnavo plačil in omrežje za menjavo valut, ki lahko obdeluje transakcije po vsem svetu. Ripple služi kot zaupanja vreden zastopnik med dvema strankama v transakciji, saj lahko hitro potrdi, da je bila izmenjava uspešna. Ripple olajša menjavo različnih fiat valut, kriptovalut, kot je Bitcoin, in celo blaga, kot je zlato.

“Ripple je bil od začetka zasnovan tako, da v bistvu nadomesti SWIFT [vodilno omrežje za prenos denarja] ali kako drugače nadomesti plačilni sloj med večjimi finančnimi institucijami,” pravi Pat White, izvršni direktor Bitwave.

Vsakič, ko uporabniki opravijo transakcije prek omrežja, omrežje zaračuna majhno pristojbino v obliki kriptovalute XRP. Standardna provizija za transakcije Ripple je 0,00001 XRP, kar je zelo malo v primerjavi s provizijami, ki jih banke zaračunavajo za čezmejna plačila.

XRP je kriptovaluta, ki deluje na XRP Ledger, blockchainu, ki so ga oblikovali Jed McCaleb, Arthur Britto in David Schwartz. McCaleb in Britto sta ustanovila Ripple in uporabila XRP za olajšanje spletnih transakcij. XRP lahko kupite kot investicijo, kovanec za menjavo v druge kriptovalute ali kot način financiranja transakcij v omrežju Ripple.

Omeniti velja, da blockchain XRP deluje nekoliko drugače kot večina drugih kriptovalut. Druge kriptovalute odpirajo svoje transakcijske knjige in postopke preverjanja vsem, ki lahko hitro rešijo zapletene enačbe, vendar so transakcije varne, saj se mora večina lastnikov knjig strinjati z verifikacijo, da jih doda. V primeru Rippla, ko pride do novih transakcij, potrjevalci posodobijo svoje knjige vsakih tri do pet sekund in se prepričajo, da se ujemajo z drugimi knjigami. Če pride do neskladja, prekinejo povezavo. To Ripplu omogoča varno in učinkovito preverjanje transakcij, kar mu daje prednost pred drugimi kriptovalutami, kot je Bitcoin.

Ripple je izjemno uporabno omrežje za številne velike organizacije, zaradi česar žeton XRP v zadnjih nekaj letih znatno pridobiva na vrednosti.

Paket Ripple – naučite se investiranja

Nov način spoznavanja investiranja v kriptovaluto Ripple je na voljo že nekaj časa. Omeniti je treba izobraževalne pakete s kriptovaluto – Paket Ripple. Paket Ripple je komplet e-knjig, webinarjev in gradiv za usposabljanje, namenjenih začetnikom, ki sanjajo o investiranju v to valuto prihodnosti. Paketu Ripple je priložena posebna koda in kartica, s katero se lahko v okvirju gratisa prevzame nekaj enot žetonov XRP in začne svojo prvo investicijo.

Paket Ripple ponuja zanimiva, obsežna gradiva za usposabljanje, ki so na voljo kot del paketa, in vsebujejo obsežno zbirko informacij ne samo o najnovejših trendih vlaganja v e-kovance, temveč tudi o vlaganju na splošno. Vse to skupaj naredi take vrste pakete za izredno zaželen izdelek za vse, ki bi želeli svojo pustolovščino začeti z investicijami v virtualno valuto.

Ampak kako to deluje?

Kako se izobraževalni paket Ripple spopade z varovanjem kriptovalut? Predvsem se celotna operacija dogaja offline. V posebej zavarovani ovojnici, poslani po nakupu paketa, se nahaja kartica Ripple z naključno ustvarjeno kodo Ripple. Koda Ripple kartici je hkrati login in geslo za račun, na katerem je shranjena kriptovaluta.

Oseba s kodo Ripple ima dostop do predogleda vrednosti zbrane kriptovalute, vendar je za njeno izplačilo potrebno preverjanje po e-pošti. Šele po navedbi Kode Ripple posredniku in potrditvi identitete je mogoče upravljati z zbranimi sredstvi v e-denarnici. 

Podrobna navodila korak po koraku, kako si ogledati vrednost, izplačati ali upravljati kriptovaluto, se dobi elektronski pošti. V primeru kakršnih koli dvomov se lahko kupec Paketa za pomoč ali nadaljnja navodila obrne na službo za stranke.

Paket Ripple se lahko pridobi le kot del izobraževalnega paketa. Da bi ga dobili, se je treba obrniti na prodajalca in se dogovoriti za telefonski klic, med katerim bosta predstavljena ponudba in način delovanja izdelka. Po nakupu stranka dobi dostop do izobraževalnih gradiv, poslanih po e-pošti, možnost prijave na webinarje in ogled vrednosti zbrane kriptovalute. Hkrati se pošlje po pošti Kartica Ripple s kodo – dvigne se jo lahko po predložitvi dokumenta, ki potrdi identiteto.

Paket Ripple … mnenja strank

Ripple ima mnenje  inovativne metode pridobitve izobraževalnega gradiva kot tudi brezplačne količine kriptovalute. Zaradi tega lahko najdete veliko komentarjev tako med strankami kot na blogih branže. Zdi se, da večina kupcev Paketa Ripple izraža zelo pozitivno mnenje o njem.

•            Zelo hitro sem dobila izobraževalne materiale in prevzela kriptovaluto … lahko se učim od začetka

Nick: Piotrrr

•            Posrednik me je nekoliko prestrašil, a zahvaljujoč njemu se mi ni treba takoj ukvarjati z investiranjem v svoj kripto, zato imam na koncu dobro mnenje. Poleg tega se je vrednost Ripple v zadnjem času povečala, to je zelo dobra valuta.

Nick: Alexandra

 •           jaz sem že prej kupil valuto ripple za nekaj tisoč in zdaj sem dobil pakete in kartico ripple, oglasil se je posrednik in nekaj razlagal, ampak še naprej čakam in gledam materiale

Nick: Oleg

 •           podobne pakete sem že videl in so najbrž dostopni že leta, ampak če se toliko obdržijo na trgu, jim najbrž ne moremo odreči učinkovitosti. Obenem pa dobiš kripto izobraževanje – povsem v redu ponudba

Nick: Adam

Zdi se, da je Paket Ripple dobra rešitev za začetnike, ki združuje teorijo investiranja s prakso v obliki lastnih valut. Komplet omogoča dostop do izobraževanj in omogoča tudi izkušnje pri investiranju v e-kovanec Ripple. Velika prednost te vrste izdelkov je to, da kupec plača samo za izobraževalno gradivo in kriptovaluto prejme kot gratis. Posledično lahko hitro začne svojo prvo investicijo in svojo dogodivščino s kriptovalutami, ki lahko traja še dolga leta.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *