Site Loader

A kriptovalutákat gyakran a jövő valutáinak nevezik, azonban elsősorban a 21. század egyik legnépszerűbb befektetési eszközének számítanak. De hogyan érdemes elkezdeni befektetni, ha valaki még sosem találkozott kriptovalutával?

Befektetés… szórakozás vagy hivatás

Manapság már a legtöbb eszköz online vásárolható meg, ami azt jelenti, hogy számos nemzetközi piachoz viszonylag könnyen hozzá lehet férni. Még azok is befektethetnek, akik teljes munkaidőben dolgoznak vagy akiknek otthon vannak a gyerekeik – mindössze meg kell találni a megfelelő piacot és a személyre szabott lehetőséget.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a befektetés könnyű üzlet, sőt, nagyon is bonyolult lehet. Attól függően, hogy az ember milyen lehetőséget választ, a befektetés teljes munkaidős, részmunkaidős karrierlehetőséggé válhat, vagy egyszerűen csak egy módja annak, hogy extra jövedelemre tegyen szert.

Az emberek gyakran azt gondolják, hogy a teljes munkaidős traderek, akik magas végzettséggel rendelkeznek és előkelő származásúak, csak a befektetési bankoknál dolgoznak. Ugyanilyen gyakori az a meggyőződés, hogy a kereskedéshez nagy tőke és sok idő szükséges, amelyet rá kell szánni. Vannak azonban alternatív megoldások.

Az első lehetőség – és valószínűleg a legegyszerűbb is, mivel annyira rugalmas és nem nehezíti meg a mindennapi életet – az otthonról történő kereskedés. A részvény-daytrading otthonról azonban a befektetések egyik legtőkeigényesebb típusa is. Ennek oka az, hogy a mindennap kereskedő trader minimális tőkekövetelménye általában 25 000 $ körül mozog a tőzsdéken, és ezt az összeget folyamatosan fenn kell tartani. Ha a számlaegyenleg e minimum alá esik, nem fog tudni napi tranzakciókat végrehajtani, amíg a minimális tőkeszintet vissza nem állítja (készpénz vagy értékpapírok letétbe helyezésével).

Ezért azok az emberek, akik otthon szeretnének kereskedni, gyakran más eszközökhöz nyúlnak – például kriptovalutákhoz, amelyek esetén nincs szükség hatalmas saját tőkére.

Modern befektetés – kriptovaluták

Bár a kriptovaluta-befektetések viszonylag friss befektetési formák, már 2013-ban érdeklődést keltettek. Pontosan ekkor kezdték a nagyvállalatok befektetési eszközként elemezni a kriptovalutákat. Az ilyen típusú befektetési forma iránti érdeklődést két tényezőnek tulajdonították: a nagy potenciális nyereségeknek és annak a lehetőségnek, hogy a kriptovaluták hagyományos valutáért történő vásárláson kívül más módon is beszerezhetők, azaz a bányászat (mining) jelenségnek.

Idővel a kriptovaluta-befektetések jellemzői változni kezdtek. A téma egyre kevésbé érintette a technológia rajongóit, gyakrabban a professzionális spekulánsokat, akik kezdték előnyben részesíteni a Bitcoin-műveleteket a forexen végrehajtottakhoz képest. A legnagyobb online kriptotőzsdék által felszámított jutalékok csökkenni kezdtek, ami végül a pénzváltók népszerűségének visszaszorításához vezetett. Ezen befektetési forma népszerűségének csúcsa egybeesett a Bitcoin rekord mértékű árfolyamával, és ekkor a kriptovaluták témája a mainstream médiában is felmerült. A Bitcoin-buborék azonban kipukkadt, és a mining veszteségessé vált – 2018 elejétől inkább az alternatív kriptovalutákba történő befektetésről esik szó.

Ripple – jó befektetés

A Ripple a fizetési-elszámolási rendszer és a pénzváltó hálózat, amely feldolgozhatja a tranzakciókat szerte a világon. A Ripple megbízható ügynökként szolgálhat a tranzakció két fele között, mivel gyorsan meg tudja erősíteni, hogy a csere sikeresen megy végbe. A Ripple megkönnyíti a különböző fiat valuták, kriptovaluták, például a Bitcoin, és még olyan áruk, mint az arany, cseréjét.

„A Ripple-t kezdettől fogva úgy tervezték, hogy lényegében lecserélje a SWIFT-et [a vezető pénzátutalási hálózatot], vagy más módon helyettesítse a főbb pénzügyi intézmények közötti elszámolási réteget” – mondja Pat White, a Bitwave vezérigazgatója.

Minden alkalommal, amikor a felhasználók tranzakciókat hajtanak végre a hálózaton keresztül, a hálózat kis díjat számít fel az XRP kriptovaluta formájában. A szokásos Ripple-tranzakciós díj 0,00001 XRP, ami nagyon kevés a bankok által a határokon átnyúló fizetésekért felszámított díjakhoz képest.

Az XRP egy kriptovaluta, amely az XRP Ledger-en fut, egy blokkláncon, amelyet Jed McCaleb, Arthur Britto és David Schwartz terveztek meg. McCaleb és Britto megalapították a Ripple-t, és felhasználták az XRP-t az online tranzakciók megkönnyítésére. Az XRP befektetésként, más kriptovalutákra való cseréhez szolgáló érmeként, vagy a Ripple-hálózaton történő tranzakciók finanszírozási módjaként vásárolható meg.

Érdemes megjegyezni, hogy az XRP blokklánc egy kicsit másként működik, mint a legtöbb egyéb kriptovaluta. Más kriptovaluták megnyitják tranzakciós könyveiket és ellenőrzési folyamataikat bárki számára, aki képes gyorsan megoldani az összetett egyenleteket, de a tranzakciók biztonságosak, mivel a legtöbb könyvtulajdonosnak hozzá kell járulnia az ellenőrzéshez azok hozzáadásához. A Ripple esetében az új tranzakciók megjelenésekor az ellenőrök három-öt másodpercenként frissítik a könyveiket és győződnek meg arról, hogy azok megfelelnek-e más könyveknek. Amennyiben valamilyen eltérés merül fel, megszakítják a kapcsolatot. Ez lehetővé teszi a Ripple számára, hogy biztonságosan és hatékonyan ellenőrizze a tranzakciókat, így előnyhöz juttatja más kriptovalutákkal, például a Bitcoinnal szemben.

A Ripple egy rendkívül hasznos hálózat sok hatalmas szervezet számára, ezáltal az XRP token már az elmúlt néhány év óta jelentősen növeli az értékét.

Ripple Csomag – tanuld meg a befektetést

Egy ideje elérhető egy új módszer a Ripple kriptovalutába való befektetés megtanulására. A kriptovalutával ellátott oktatási csomagokról van itt szó, ebben az esetben – a Ripple Csomagról. A Ripple Csomag az e-könyvekből, webináriumokból és képzési anyagokból álló készlet a kezdők számára, akik az ebbe a jövőorientált pénznembe való befektetésről álmodoznak. A Ripple Csomaghoz speciális kódot és kártyát mellékelnek, amelyek segítségével ingyenesen át lehet venni néhány egység XRP tokent és elkezdeni az első befektetéseket.

A Ripple Csomag érdekes, kiterjedt oktatási anyagokat kínál a készlet keretében, valamint átfogó információgyűjteményt tartalmaz nemcsak az e-érmékbe való befektetés legújabb trendjeiről, hanem általánosságban a befektetésről is. Mindezek együttesen rendkívül vonzó tétellé teszik az ilyen típusú csomagokat mindazok számára, akik el szeretnék kezdeni a kalandjukat  a virtuális pénznembe történő befektetésekkel.

De hogyan működik ez?

Hogyan oldja meg a Ripple Oktatási Csomag a kriptovaluták biztosítását? Először is az egész művelet offline üzemmódban megy végbe. A csomag megvásárlása után elküldött, speciálisan rögzített borítékban található a Ripple Kártya, amely véletlenszerűen generált Ripple Kódot tartalmaz. A kártyán található Ripple Kód egyszerre a bejelentkezési név és a jelszó ahhoz a fiókhoz, amelyen a kriptovaluta tárolásra kerül.

A Ripple Kóddal rendelkező személy hozzáférhet a felhalmozott kriptovaluta értékének előnézetéhez, de annak kifizetéséhez szükséges az e-mailben történő ellenőrzés. Csak azután, hogy megadta a Ripple Kódot a közvetítőnek és igazolta a személyazonosságát, lehetséges az e-pénztárcában felhalmozott pénzeszközök kezelése.

A részletes, lépésről lépésre felvázolt utasítások a kriptovaluta értékének megtekintéséről, kifizetéséről vagy kezeléséről e-mailben találhatóak. Ha bármilyen kétség merülne fel a Csomag vásárlója segítségért vagy további utasításokért fordulhat az ügyfélszolgálati irodához.

A Ripple Csomag csak az Oktatási Csomag keretében érhető el. A megszerzéséhez kapcsolatba kell lépni az eladóval e-mailen keresztül, majd egyeztetni egy telefonhívást, amelynek során bemutatásra kerül az ajánlat és a csomag működése. A vásárlás után az ügyfél hozzáférést kap az e-mailben küldött oktatási anyagokhoz, regisztrálhat webináriumokra és megtekintheti a felhalmozott kriptovaluta értékét. Ugyanakkor a postán elküldésre kerül a kóddal ellátott Ripple Kártya – személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatása után vehető át.

Ripple Csomag… az ügyfelek véleményei

A Ripple Csomagról szóló vélemények szerint ez egy innovatív módszer az oktatási anyagok, valamint ingyenes kriptovaluta-mennyiség beszerzésére. Ebből adódóan sok megjegyzés olvasható mind az ügyfelek körében, mind a szakmai blogokon. Úgy tűnik, hogy a legtöbb ügyfél, aki megvásárolta a Ripple Csomagot, nagyon pozitív véleményt fogalmaz meg róla.

•            Nagyon gyorsan megkaptam az oktatási anyagokat és átvettem a kriptovalutát… Elkezdhetem a tanulást az alapoktól

Nick: Virág

•            A közvetítő kissé megijesztett, de neki köszönhetően nem kell azonnal foglalkoznom a kriptomba való befektetéssel, így végül jó a véleményem róla. Ezenkívül a Ripple értéke megnövekedett az utóbbi időben, ez egy nagyon jó valuta.

 Nick: Búzavirág

 •           én már korábban megvettem a ripple valutát több százezerért, és most csomagokat és egy ripple kártyát kaptam, a közvetítő felvette velem a kapcsolatot és magyarázott valamit, de még mindig várok vele, miközben nézegetem az anyagokat

Nick: Hóvirág

 •           láttam már hasonló csomagokat, és valószínűleg már évek óta kaphatóak, de mivel ennyi ideje fennmaradtak a piacon, akkor ezek szerint nem lehet megtagadni a hatékonyságukat. Kripto-oktatást is kapsz vele együtt – teljesen jó ajánlat

Nick: Ibolya 

Úgy tűnik, hogy a Ripple Csomag jó megoldás a kezdők számára, a befektetés elméletét és a saját valuták formájában elérhető gyakorlatot ötvözve magában. A készlet hozzáférést biztosít a képzésekhez, valamint lehetővé teszi a Ripple e-érmébe történő befektetés megtapasztalását. Az ilyen típusú termékek nagy előnye határozottan az, hogy az ügyfél kizárólag az oktatási anyagokért fizet, a kriptovalutát pedig ingyenesen kapja meg. Ennek eredményeként gyorsan elkezdheti az első befektetését és a kalandját kriptovalutákkal, amely még nagyon sok évig tarthat.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *